Коя е най-вкусната новогодишна баница? 30.12 | 08:52

Коледен фестивал на занаятите ще се проведе в София

От Филипа Тодева

Първият и единствен по рода си коледен фестивал се провежда тази зима в София като част от кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г.

Като такава, инициативата домакинства на множество културни прояви, дълбоко свързани с българските традиции, характерни за коледните и новогодишни празненства.

Днес, 30 декември,  от 14:00 часа на територията на "Зеленият коледен град” ще се проведе надпревара за най-вкусна новогодишна баница. Събитието ще заема място в парка пред Народен театър "Иван Вазов”, до мястото на бившия мавзолей.

Председател на журито, което ще оценява участниците, ще бъде организатора на кулинарния фестивал "Пъстра трапеза" Шеф Пеньо Иванов, съосновател на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – А.Р.И.З.-7.

Асоциацията предостави голяма част от програмата на сцената на "Зеленият коледен град” с множество прояви на различни фолклорни формации и ансамбли за песни и танци.

Участниците в празничното  състезание ще приготвят собственоръчно и ще донесат на място новогодишни баници. Кулинарните творения ще бъдат оценявани в три категории : най-красива, най-голяма и най-вкусна баница. Победителите ще бъдат наградени. 

Водещи

Най-четени