Кралица Елизабет II откри свой паметник 02.06 | 13:49

Монументът се намира в двора на казармата на Почетния артилерийски полк и е посветен на нейното дълго царуване

От iNews.bg

Британската кралица Елизабет II откри свой собствен паметник по време на тържествена  церемония в двора на казармата на Почетния артилерийски полк. Той е посветен на нейното дълго царуване, предаде БГНЕС.

Елизабет II е генерал-капитан, което означава почетен команджащ полка, в продължение на 64 години. Авторът на нейната статия е популярният скулптор Антъни Дюфорт, който е правил статуя и на премиера Маргарет Тачър. 

Полковник Марк Вуд, командир на полка, изрази радостта си от идването на кралицата на тържественото събитие и заяви, че британците са горди от историята и връзката си с кралското семейство. Той изрази и убеждението си, че кралицата разбира в какво се състоят задачите на полка и оценява усилията им не само церемониално, тъй като самата тя е била резервист по време на Втората световна война. 

В продължение на няколко месеца през 1945 г. Елизабет II е отбивала трудова и военна повинност. Тя е била водач и механик на военен камион в Помощната женска териториална служба. Положила е изпит за водач на транспортното средство и се е сдобила с почетното звание "младши командир". 

Водещи

Най-четени