Култовите герои от филмите 25.06 | 17:43

Вижте кои са най-популярните герои на 80-те

От Лазар Тодоров

Откакто телевизията навлезе масово сред обществото, тя се превърна в едно от основните средства за забавление. Благодарение на нея се появиха и образи, които станаха любими за много поколения.

Независимо дали филмите са нови, или стари, героите в тях може да станат или примери за подражание, или за здрав смях, или за нещо друго. Но във всички случаи хората ги гледат с удоволствие и трепет.

Кои са любимците на публиката от 80-те? Дали не сме позабравили любимите си герои и има ли вероятност да не сме гледали култови филми, за които дълго се е говорило? Предлагаме ви да разберете кои са значимите герои от 80-те, които продължават да са актуални и днес.

Ето ги и тях:

"АЛФ" (1986–1990)

Макар че минаха двадесет и три години от заснемането на последния епизод на "АЛФ" , популярността на сериала не е избледняла. Реализирани са четири пълни сезона, а продуцентите решават да не заснемат нови серии не поради липса на зрителски интерес, а защото искат сериалът да се оттегли, докато е на върха. Сценаристът Пол Фуско е човекът, който движи куклата Алф и я озвучава. Той озвучава персонажа Алф/ Гордън Шамуей, във филма от 1996 г. "Проект: АЛФ", в анимационните версии на сериала и във всички форми, под които се появява името на Алф, които са общо осем различни проекта. След приключването на всички версии на "АЛФ" Пол Фуско няма повече роли като актьор.

"Женени, с деца" (1987–1997)

Сериалът, от който се ражда един от най-култовите персонажи в телевизията – Ал Бънди, е "Женени, с деца". Човекът, който придаде съвсем нов образ на професията продавач на женски обувки, няма да бъде забравен скоро. Ситкомът се радва на огромна популярност и реализира десет сезона. Припомняме ви, че беше направен опит за българска версия на "Женени, с деца" , който обаче се оказа несполучлив.

Вижте и останалите на fitwell.bg.

Водещи