Купете „останките от Олимпиадата“ 15.08 | 08:55

Ползваните от спортистите мебели и вещи в олимпийското село вече се продават

От Олга Андреева

Британците не си губят времето. Олимпиадата едва завърши и последните жители на олимпийското село тъкмо си тръгнаха, и голямата разпродажба на вещи започна.

Ако не сте могли да отидете на Игрите, сега ще можете да си ги пренесете у дома – цялото обзавеждане на стаите на олимпийските състезатели е качено за продажба в специално създадения за целта сайт Remains of the Games

Легла, матраци, гардероби, шкафове, канапета, столове, лампи, разклонители, поставки за телевизори, огледала, дори кошчета за боклук и закачалки за дрехи – всичко това се продава на намалени цени.

Цените на повечето мебели са около 50 лири, а за 99 лири се предлага комплект спалня от олимпийското село, включващ легло с матрак, нощно шкафче и нощна лампа. 35 лири пък струва комплект от два метални стола и масичка, подходящи за тераса.

Всяка мебел или предмет ще носи специален етикет, удостоверяващ, че е произведен за и използван по време на Олимпийските игри в Лондон. Преди това ще мине щателна проверка, която да установи дали вещта е функционална.

Съвестно, както подобава, на сайта са отбелязали, че е възможно някои мебели да имат ожулвания и надрасквания за двете седмици, в които са били използвани.

Явно интересът към мебелите и оборудването, до които са се докоснали някои от най-известните спортисти на всички времена, е доста голям, тъй като от сайта се извиняват, че в момента трафикът е твърде голям и е възможно известно забавяне при зареждане.

Водещи

Най-четени