Купуваш си нова кола - тя се оказва стара таратайка 25.02 | 19:15

Такъв наивник може да има само в Русия

От Цанка Донкова

Всеки от нас, когато тръгне да си купува автомобил, мечтае да се сдобие с възможно най-новата, най-евтина и най-удобната кола. Разбира се, не винаги се получава да извадим такъв късмет, затова в повечето случаи преди да направим съдбоносната покупка дълго време мислим и се съветваме с близки и приятели.

Все пак има и малко хора, които забравят за финансовата страна на нещата и бързат да се сдобият с новичко превозно средство. Какво обаче става, ако автомобилът, който сте взели за чисто нов, всъщност се окаже поредната стара таратайка.

Именно такава съдба е сполетяла един руснак.

Жител на Волгоград с право може да се бори за приза "Автокарък на месеца", след като брои пари на автосалон за нова кола, която не само се оказала използвана, но успяла да мине и на ремонт.

Мъжът отишъл в автосалона "ВолгаАвтоГрад" и оставил 239 000 рубли за покупката на нова кола. В момента на сделката колата си изглеждала като нова. Новият и собственик обаче случайно намерил в багажника бележка от сервиз за ремонта на точно това возило, съобщава "Волгоградска правда". Мъжът тръгнал да разплита случая и установил, че по неясни засега причини колата била и пребоядисвана.

Не стига това, ами след някой и друг ден неочаквано дали фира механизмите за отваряне на вратите и в салона взело да влиза сняг. Отказало и моторчето за електрическо сваляне и вдигане на стъклата.

Последното преляло чашата на търпението и пишман купувачът се върнал в автосалона с настояване договорът да бъде развален. Естествено, оттам му отказали и логично нашият герой подал иск в съда.

Вижте какво решил съдът в Insmarket.bg.

Водещи

Най-четени