Къде можете да видите некъсаща се хартия 13.04 | 17:41

Променящо цвета си мастило, робот за CD-та, мебели от рециклирана хартия - на „Принтком 2011“

От Олга Андреева

Печатницата на Българската народна банка показва пред широка публика уникалните защити на банкноти и ценни книжа. За първи път тя участва в Международната изложба за печатна комуникация "Принтком" със свои продукти, които са единствени у нас, съобщиха от Международен панаир Пловдив.

Мастило, променящо цвета си, невидими изображения, микротекст, нестандартни символи и знаци – това са само част от възможностите, предлагани от печатницата на БНБ.

Фирми и експонати от 23 държави се представят на "Принтком 2011" от 13 до 16 април в Международен панаир Пловдив.

Те демонстрират най-новите технологии, оборудване и материали в областта на полиграфията и издателската дейност.

Мебели от рециклирана хартия и отпечатъци с биомастила въвеждат в света на "зелените" технологии, които в момента навлизат в печатарската индустрия. Те може да се видят в експозицията на българска фирма-доставчик на оборудване.

Синтетична хартия, която не се къса и не се мокри, предлага друга българска фирма, представител на италианска компания.

Робот за производство на CD-та също е сред новостите на "Принтком". Той съчетава записващо устройство и печатащ модул за етикети.

"За първи път изложението ще се обърне не само към бизнеса, а и към екологията и науката. Наред с новите машини и оборудване, във фокуса ще бъдат "зелените" технологии и образованието", обясни главният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов на пресконференция преди откриването на "Принтком 2011".

Посетителите имат достъп до изложението след регистрация, която могат да направят он лайн в сайта на панаира или на място в палата 11. Там се провежда и Салонът на изкуствата "Импресия".

Експозициите са отворени от 9 до 18 ч, в последния ден – от 10 до 14 часа.

Водещи

Най-четени