Кърт Кобейн вече и в... комикс! (СНИМКИ) 03.04 | 08:10

Рисуваната книга е биографична и отбелязва 20-ата годишнина от смъртта му

От iNews.bg

Легендарния вокалист на Nirvana Кърт Кобейн се прероди на страниците на биографичен комикс, който е в продажба от днес, съобщиха от издателството Bluewater Productions. Книгата е издадена в чест на 20-ата годишнина от смъртта на му и може да се купи на хартия или в дигитален вариант.

Комиксът разказва за живота на музиканта – от ранните му години до последните дни от живота му. Той е част от поредицата Tribute на издателството Bluewater Productions. Книгите в нея представят историите на хора със съществен принос в световната култура и история. Другите личности, на които вече има посветени книги са Пол Маккартни, Джон Ленън, Елизабет Тейлър, Нелсън Мандела.

"Това е не само отличен начин да се разбере значението на приноса му в музиката, но и ще позволи по един достъпен начин да се разкаже на децата за него" - казва издателят на Дарън Дейвис за комикса, посветен на Кобейн.

Вокалистът на Nirvana почина на 8 април 1994 г. на 27 години. Той остана в историята на музиката като част от гръндж движението заедно с групите Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains.

 

 

Водещи

Най-четени