Лаещи папагали пазят дома 19.09 | 18:03

Научете папагала ви да лае и няма да ви е нужно куче, за да плаши крадците

От Олга Андреева

Има и по-икономичен вариант да опазите дома си от натрапници от този да гледате зло куче.

Ако не си падате по четириногите приятели на човека, не искате да ги извеждате два пъти на ден по един час и да се борите с тях в банята, докато кучешки шампоан хвърчи във всички посоки, вижте как британец се справя с опазването на дома си.

Двойка папагали от вида зеленокрила ара се е научила да лае и това им умение се оказва изключително полезно. Собственикът на 6-годишния Елвис и 3-годишната Присила споделя, че пернатите се научили да лаят, докато семейството живеело в Испания, съобщи в. Metro.

Съседското куче Бейли лаело непрестанно и двойката папагали без да искат прихванали нетипичните за тях звуци. Сега те използват успешно уменията си в лондонския дом на семейството, държейки надалеч крадците.

Собственикът им уверява, че Елвис и Сила всъщност са много спокойни и любвеобилни птичета, които, когато не се налага да лаят, могат да "дават целувка", да кажат "здрасти" и "страхотно".

Надеждите на собствениците са, че двете птичета ще създадат поколение, макар че засега Елвис не проявява особен интерес. 

Водещи

Най-четени