Летящ самолет удари движещ се джип 06.11 | 15:52

Половинката на пилота заснела инцидента на видео

От Ивайло Коралски

Само четири седмици преди да получи "книжката" си за пилот, Уилям Дейвид помолил съпругата си да заснеме домашно видео, което да запечата първия му самостоятелен полет, съобщава WFAA.

Това, което запечатало видеото, обаче се оказало далеч по-стряскащо.

Както можете да се уверите и от разпространените кадри, управляваният от Дейвид самолет буквално се врязва в тавана на движещ се джип.

За щастие, всички участници в инцидента са останали живи, отървавайки се с леки контузии.

Секунди след инцидента, пътуващата в джипа Хедър Лаудо, се свързала с 911, но диспечерът първоначално бил адски объркан обясненията на жената: "Съжалявам, повторете отново. Помислих си, че вие сте била ударена от самолет", споделил първоначално диспечерът.

"Да, ние бяхме ударени от самолет! Моля ви, трябва да дойдете възможно най-бързо", му отвърнала Хедър.

В крайна сметка се оказало, че пътниците в джипа пропуснали знак, на който изрично било отбелязано, че преминаването по време на полети е забранено. Във видеото обаче ясно се вижда как секунди, преди инцидента по пътя минава и друго превозно средство.

След произшествието Уилям Дейвид признал, че смята да се откаже от мечтата си да управлява желязната птица: "Това са неща, които могат да те накарат да премислиш кои са важните неща в живота и какъв можеше да бъде крайният завършек. Имам дъщеричка и жена, които се нуждаят от мен" 

Видеото, сега:

Водещи

Най-четени