Лисица и глиган помогнаха на кенгуру да избяга 14.08 | 09:30

Животните на свобода прокопали дупки, за да освободят три кенгурута

От Олга Андреева

Животни в резерват край Франкфурт организираха съвместно бягство. Всъщност част от животните са били на свобода - лисица и дива свиня – и те са направили всичко възможно да помогнат на три кенгурута в резервата да избягат на свобода.

Кенгурута Скипи, Джак и Мик успели да минат през първата ограда на заграждението благодарение на дупката, изкопана от лисицата, обяснява Майкъл Хофман, заместник-управител на парка Hochwildschutzpark Hunsrück, намиращ се западно от Франкфурт.

Едното двуутробно се заклещило, но останалите му двама събратя продължили по пътя към свободата, използвайки втора дупка, прокопана от глиган под външната ограда, посочва AFP.

В крайна сметка само едно кенгуру успяло да избяга извън пределите на парка за диви животни. Липсата му е открита вчера.

Хофман обаче успокоява жителите в района, че кенгуруто не представлява никаква опасност.

"Той е много приятелски настроен и много мил. Абсолютно никаква опасност не може да бъде", категоричен е заместник-управителят.

Иначе вече няколко души са подали сигнал, че са видели избягалото животно, но досега все още никой не е успял да го хване.

Няма как да бъдат разпитани като съучастници лисицата и дивата свиня.

Водещи

Най-четени