Лукът - храната на щастливците 17.09 | 07:40

Зеленчукът носи много удоволствие и щастие за тези, които го консумират

От Кремена Бедерева

"Тъжно ми е за някой" - това си казват повечето хора, които плачат, докато се опитват да приготвят любимата салата с лук. Зеленчукът, освен вкусен и полезен заради витамините си, има способността да разплаква хората.

Но не се притеснявайте - сълзите невинаги са нещо лошо. Точно това странно свойство на лука е ключът на щастието на човек.

Проучване, цитирано от в. Daily Express, твърди, че лукът е хранителният продукт, който носи най-много удоволствие и щастие за тези, които го консумират, следван от морковите, печения боб, бананите и картофите.

В изследването са участвали 100 продавачи, които оценили как влияят на настроението на хората определени хранителни продукти, в сравнение с тяхната цена.

Повече от 1500 души били анкетирани и помолени да посочат консумацията на кои продукти ги правят щастливи. Храните били класирани въз основа на няколко категории -  вкусни, здравословни, модерни, по мирис и външен вид и разбира се – съобразно цената, която струват.

Оказало се, че повечето хора предпочитат именно лука. Според интервюираните, похапването на лук ги прави по-щастливи - и го предпочитат пред млечния шоколад, чипса, тортите и дори бирата.

Скумрия, агнешко, сьомга, говеждо месо, вино и масло - тези храни пък се оказали на дъното на списъка за храните, които правят хората щастливи, показва още изследването.

Това разсейва легендите, че шоколадът е отговорен за доброто ни настроение.

Водещи