Луната, както никога не сте я виждали досега (СНИМКИ) 13.05 | 21:01

Един съвсем различен поглед на земния спътник, който ще събуди детето във вас

От Пламена Вълчева

Благодарение на развитието на техниката в днешно време имаме възможност да си обясним много неща за Луната, които в миналото са били загадки. Сега всяко едно кътче и пукнатина на земния спътник е видима за нас благодарение на науката и телескопите, които съществуват.

Фотографът Лаурент Лаведер ни показва по един съвсем различен начин Луната, която ще събуди в нас едно детско любопитство. Той създава една колекция от снимки, които нямат нищо общо с познатите ни научни фотографии и нямат за цел да ни изнесат лекции, или да ни покажат документален филм. 

Колекцията е наречена "Moon Games" (от анг. Игри на Луната) и представят една фотографска приказка за Луната. Един истински поглед на красивата страна на това, което е на небето и често не му обръщаме внимание.

Идеята на фотографа е да научи хората да се замислят колко е величествено небето през нощта. Всяка една от тези снимки показва колко близко може да бъде човек до Луната, макар тя да е на огромно разстояние.

Всеки, който може да оцени красивото, ще се наслади на снимките на Лаурент Лаведер, предоставени от Huffington post в галерията ни. 

Водещи

Най-четени