Любовта, извираща от една 94-годишна жена 31.10 | 21:08

Тя предано обича съпруга си цели 73 години, но дори сега, остнала без него, има какво да даде на света

От Мартина Панайотова

Барбара и Хари Купър се запознават през далечната 1937 година и както често се е случвало по онова време, те се сгодяват почти веднага, а до края на годината вече са щастливо женени. Барбара е на 20, а Хари - на 25. Днес госпожа Купър е на 94, а съпругът ѝ си е отишъл от този свят. Взаимната им любов обаче продължава да озарява сърцето на бабата. Това е истинската обич! По-дълга от живота и по-силна от смъртта.

През 2007 г. (когато Хари е още жив) внучките им решават да създадат блог, първоначално с цел да качват семейни снимки и видео клипове и да запълнят ежедневието на своите баба и дядо. Но с времето посетителите стават все повече и повече.

Приживе Хари казва: "Барбара е много умно момиче. Възползвам се от съветите ѝ от 1937 година насам и обикновено ме е насочвала правилно. Питайте я - никога не правя нищо, без да съм поискал съвет от нея!"  
И хората точно това правят - питат ли питат възрастната жена за съвети. И така до тази година, когато Барбара най-после издава  книга със заглавие "Да се влюбиш за цял живот”. И, повярвайте, тя наистина знае как се прави това!

Макар че нейният дядо ѝ липсва, тази жена смята, че трябва да продължава да посреща с усмивка изненадите, които света ѝ поднася. Тя няма да спре да дава добри съвети на своите читатели.

Ето какво казва Барбара Купър за любовта:

"За да я намерите, трябва да развиете добри инстинкти и да им се доверявате. Уважавайте интуицията си. Ако нещо в даден човек ви отблъсква, обърнете внимание, защото по-късно може да съжалявате."

"Отнасяйте се към една връзка със същата загриженост и скептицизъм, с които подхождате към голяма покупка или житейски избор. Нормално е да се чувствате превъзбудени, но не бъдете толкова превъзбудени, че да се спънете в нещо, което ще ви направи нещастни."

За да прочетете и други съвети на любвеобвилната старица, посетете Jenite.bg.

Водещи

Най-четени