Малките удоволствия в живота, които винаги пренебрегваме 19.03 | 17:15

Дреболиите, които могат да ни направят щастливи поне за миг

От Георги Тотев

Животът ни е върволица от случки и хора, които минават пред очите и през съзнанието ни като влак стрела през равнинна местност. Успоредно с тях се движат всичките приятни и неприятни емоции и преживявания, които по един или друг начин въздействат на психиката ни. Уви, в мрака и сивотата на градския гранит, по-често забелязваме и повече време и внимание обръщаме на негативите - на проблемите, на които позволяваме да ни стиснат с ръце за гърлото и бавно, но сигурно да ни задушат.

Именно в такива момент и при тези високи обороти, на които водим живота си, покрай нас прехвърчат всевъзможни дреболии, които никога не оценяваме достатъчно и съвсем умишлено пренебрегваме без да осъзнаваме, че всъщност много от тях могат, поне за миг, да ни направят щастливи.

В Div.bg са ударили спирачките и на забавен каданс превъртат цели 20 дреболии, които безобразно пренебрегваме, а всъщност представляват малки житейски удоволствия, от които всеки може да почерпи положителна енергия.

1. Да останеш в леглото в дъждовна и бурна утрин и да не трябва да ставаш.

2. Когато ти е влязла вода в ухото и след като цял ден си се мъчил да я извадиш, тя си изтече самичка.

3. Когато нещо, влязло между зъбите ти, най-накрая се разкара.

4. Моментът, в който сервитьорът или сервитьорката се появи с твоята поръчка.

5. Да си отвориш прозореца след продължително зимуване и в дома ти да нахлуе аромат на цветя и прясно окосена трева.

Ако вече сте прогледнали поне с едното око за тези неоспорими истини, то прочетете и за другите 15 сериозно пренебрегвани житейски удоволствия.

Водещи

Най-четени