Марк Уолбърг прибира най-дебелите хонорари 23.08 | 11:51

Дуейн Джонсън и Вин Дизел са му подгласници в класацията на Forbes

От iNews.bg

Музикантът, превърнал се в актьор Марк Уолбърг, беше обявен за най-високоплатения актьор в света. През последната година приходите му възлизат на 68 млн. долара. В класацията на списание Forbes 46-годишната звезда е благодарение на участието му във филмите "Трансформърс: Последният рицар" и комедията "Daddy's Home 2", който трябва да излезе по кината през ноември, предаде БГНЕС.

"Първият може и да е получил отчайващите 15% в "Rotten Tomatoes" и най-ниските приходи от филмите в поредицата досега, но Уолбърг няма причина да се тревожи – фиксираните компенсации му позволяват да се облагодетелства дори и филмите да не се представят добре", пише Forbes.

На второ място се нарежда миналогодишният номер едно Дуейн Джонсън с приходи от 65 млн. долара благодарение на участието си в римейка на едноименния сериал "Спасители на плажа" и комедията на HBO "Играчи". Бившият кечист ще излезе на големия екран отново през декември в римейка на "Джуманджи" и следващия април в "Rampage".

Трети е Вин Дизел с 54,4 млн. долара, следван от Адам Сандлър с 50,5 млн. долара и Джеки Чан с 49,5 млн. долара.

В същото време от класацията става ясно, че челната десетка при мъжете продължава да печели значително повече от своите колежки – 488,5 млн. долара срещу "едва" 172,5 млн. "Форбс" отдава разликата на преобладаването на филми за супергерои и екшъни, в които има малко женски роли. При дамите най-високоплатена актриса стана 28-годишната носителка на "Оскар" Ема Стоун с приходи от 28 млн. долара. Според скорошно проучване на Университета в Южна Каролина едва 28,7% от ролите с реплики в Холивуд принадлежат на жени.

Водещи

Най-четени