Мат Деймън и Брад Пит - победители в битката с цигарите 13.03 | 13:52

Прелестната Жизел Бюндхен пък решава да откаже цигарите през 2007 г.

От Кремена Бедерева

Богатите и известни холивудски симпатяги са ходещи примери за какво ли не. Стил, подход, талант, та дори и отказване от вредни пороци. Било то чрез никотинови лепенки или хипнотизиращи процедури, но те се борят със зъби и нокти срещу тютюневата си зависимост.

Прелестната Жизел Бюндхен решава да откаже цигарите през 2007 г., макар това решение да носи със себе си известни последици. Изящният модел добавя 7 килограма към теглото си, а за оправдание споделя: "Храната е двойно по-вкусна, когато нямаш пепелник в устата си!".

Експертите обясняват, че след отказване от вредния навик, сетивните органи се изострят. Храната е по-вкусна, а уханието ѝ по-силно.

През 2004 г. Мат Деймън решава да промени своя живот към по-добро. Така, с помощта на клинична хипноза, той е чист и до днес. Споделя, че когато е видял свои снимки като пушач, е осъзнал жестоката истина. "Веднъж, след като осъзнаеш вредата, опцията да пушиш по кутия на ден изчезва. Мисля, че се отнася за всичко вредно в живота ни."

Интересно е обяснението на експертите: "17% от пушачите желаят да се откажат от навика, като правят до 11 неуспешни опита, преди да успеят наистина. По-добре да спирате цигарите често, вместо да чакате до новогодишната нощ, за да се решите."

Къртни Кокс проявява силната си роля в ожесточената борба през 1998 г. Тя се справя отново с помощта на хипноза, като силно вярва, че това е силният ѝ коз.

И за Брад Пит битката е трудна. Първоначално г-н Смит спира цигарите през 2004 г., за да е в добра форма по време на снимките за Троя.

Този опит обаче е неуспешен, и Брад отново посяга към цигарената кутия. Една година по-късно щастливият край е налице, а щастливият татко обяснява, че взема това решение заради здравето на децата си.

Експертите обясняват, че някои от токсичните вещества, съдържащи се в пасивното пушене включват арсен (използван в пестицидите), олово, хром и кадмий (използван при създаването на батерии).

Най-четени