Мексико счупи рекорд по масова среща на зомбита 28.11 | 18:27

Близо 10 000 души, облечени като зомбита, отмъкнаха рекорда на гражданите на Ню Джърси

От Олга Андреева

Жителите на Мексико Сити счупиха световния рекорд на Гинес за най-голямо събиране на зомбита на едно място.

Около 10 000 души, облечени и гримирани като "немъртви”, пристигнаха в града, за да участват в предизвикателството "Зомби разходка", съобщи AFP.

Участниците се събраха при Паметника на революцията в Мексико Сити в събота и маршируваха мълчаливо до площад "Zocalo”, пременени като зомбита, включително с "кръв” по лицата и с разкъсани дрехи.

Предишният притежател на световния рекорд на Гинес беше Ню Джърси, като група от зомбита в Бризбейн, Австралия, се опита да счупи неуспешно рекорда му миналия месец, когато се събраха около 8 000 души.

Наскоро зомбита организираха флашмоб в Лестър, след като градският съвет призна, че няма изготвен конкретен план за действие при атака от зомбита.

Общинският съвет в Бристъл, Великобритания, пък през лятото издаде ръководство за справяне с нашествие от зомбита."Планът за работа при атака на зомбита в Бристъл" има четири етапа на готовност, като е предвидено служителите да използват кодови думи, за да комуникират с гражданите.

Полицаите ще бъдат обучени какво да правят при атака от зомбита. Изготвен е график за обучението им за действие в подобна специфична ситуация.

Водещи

Най-четени