Мисия "Динозавър" за втора година в Силистра 18.08 | 15:07

Регионалната библиотека "Партений Павлович" и Фондация "Приятели на България" организираха събитието

От Ивайло Ангелов

Втори поред арт пленер Мисия "Динозавър" се състоя в Силистра. Организатори на мероприятието са Регионалната библиотека в крайдунавския град и Фондация "Приятели на България". Децата имаха възможност да видят атрактивен макет на динозавър от вида велосираптор в естествения му размер - 3 на 2 метра. Единственият в страната подобен библиотечен природонаучен музей се състоя за второ лято на крайбрежната алея край река Дунав, сред разлистената зеленина на най-стария обществен парк в България.

В дните на миналогодишната мисия децата станаха кръстници на чаровния силистренски динозавър, наричайки го Велко Хубавелко. Те избраха името му да съдържа в себе си определението за биологическия вид, съчетаха го с приказното фолклорно звучене и добавиха личната си симпатия към атрактивния и забавен динозавър.

В изнесената крайбрежна читалня на Регионална библиотека "Партений Павлович" илюстрованите произведения и 3D-издания на Детския отдел в библиотеката станаха любопитен източник на знания и повод за дискусии при определяне на различните видове динозаври, техните характерни особености, навици и храна.

За втора година библиотечните специалисти подготвиха креативни и разнообразни ателиета в сърцето на Дунавския парк в града. Децата развихриха въображението си и изобразиха динозаври с помощта на мозайка и брокат, рисуваха с с различни техники, оцветяваха гипсови фигурки и се забавляваха. Най - посещаваните атракции бяха бяха ателието за детско фейс и боди арт, както и "Търсачи на съкровища". Посетителите на арт пленера написаха специалните си пожелания за първия рожден ден на Велко Хубавелко и се снимаха с него за спомен от забавното си лятно приключение.

1963656

Водещи

Най-четени