Мистериозната G-точка... не съществува 23.01 | 11:01

Анализ на американски учени установи, че търсенето на въпросната точка е безпредметно

От Олга Андреева

Ново научно изследване установи официално, че прословутата G-точка при жените не съществувала, съобщи в. Telegraph.

След като са анализирали резултатите от 100 проучвания, направени през последните 60 години, учени от Кънектикът, САЩ, установиха, че няма данни за съществуването на точката, стимулирането на която се твърдеше, че носи голямо сексуално удоволствие на жената.

Според налаганата през последните години теза въпросната точка представлява струпване на множество нервни окончания, в които се крие разковничето на женския оргазъм.

С цел улесняване на мъжете при откриването ѝ сексолози издадоха стотици книги, описващи с математическа точност местоположението на заветната точка, кръстена по името на германския гинеколог Ернст Графенберг, който я "открил" през 1950 г.

Според американски експерти обаче няма последователни свидетелства, че съществува подобен анатомичен участък от женското тяло.

"Много жени се чувстват почти виновни, че не могат да открият прословутата G-точка. Реалността сочи, че в исторически и еволюционен аспект тя просто не съществува", коментира д-р Килчевски от болница Yale-New Haven Hospital в Кънектикът.

Откритията, публикувани в Journal of Sexual Medicine, подкрепят и проучването сред 1800 жени на университета King's College London, което също заключи, че G-точка няма.

Водещи

Най-четени