Може ли да се живее в огромно хамстерско колело? (ВИДЕО) 09.03 | 17:54

Как се живее в колело 10 дни?

От Лазар Тодоров

Артистите Уорд Шели и Алекс Шведер са съквартиранти, но не в апартамент, а в огромно хамстерско колело. Алекс има страхове от високо, затова обитава долната част на колелото. А Уорд спокойно се е разположил на върха, на 180 градуса от Алекс. Двамата обитават това "жилище" е продължение на 10 дни, предава Oddity Central.

Артистите наричат този проект "В орбита". В продължение на 4 седмици те строят новото си жилище, с малко помощ от страна на инженери. Огромната структура виси от тавана и има различни мебели прикрепени от вътрешната и от външната й страна.

И Алекс, и Уорд имат собствени легла, бюра и пригодено място за кухня и баня, столове, лампи и гардероби. Всяка част от експерименталния дом е пригодена в съответствие между двамата живущи. Те трябва да използват банята и да спят по едно и също време.

В галерията, където е конструирано колелото може да идват посетители, които да наблюдават съжителството на Алекс и Уорд. Понякога може зрителите да ги наблюдават как си готвят омлети, или да им задават въпроси.

Водещи

Най-четени