Може ли науката да направи ягодите по-вкусни? 28.12 | 11:14
Учени разчетоха генетичния код на вкусотиите

Ако все още ви е тежко на стомаха след обилната коледна трапеза, ето нещо което може да ви върне апетита.
Учени разчетоха генетичния код на някои от нашите любими почерпки – пробив, който може да доведе до създаването на още по-големи вкусотии, пише Daily Mail.
Откритието е поредната крачка към производството на поколение от "супер сладки ягоди" и невероятен млечен шоколад, след установяването на химичните съединения, които отговарят за вкуса, аромата и хранителната им стойност.
Авторите на изследването, за което пише британският вестник, разкодирали пълния генетичен състав на дивата ягода в опит да създадат по-ароматен плод, но и растение, по-устойчиво на заболявания през мъгливото и влажно лято на Острова.
При втори експеримент те разкрили ДНК кода на какаовото дърво, който отговаря за производството на най-висококачествения шоколад.
Но макар че научните открития могат доведат до появата на по-вкусни храни, те предизвикват безпокойството на критиците, тъй като създават условия за производство на още повече храни с генно модифицирани съставки, отбелязва ежедневникът.
Водещи
-
Още един пациент от Кочани е приет в „Пирогов“, други двама са екстубирани
България и РСМ заедно в мъката
18.03 | 18:15
-
Зимата се върна: Сняг затрупва проходите и Пампорово
Новата снежна покривка на Петрохан е 5 см, по високите части в Смолянско също е толкова а на ...
18.03 | 18:00
-
Протест срещу Пеевски в Русе
Събитието е насрочено за 18:00 часа и е част от национална вълна от недоволство, която обхваща...
18.03 | 17:40
Най-четени
-
Габриела Сашова пишела в тефтер сценарии за филмите с гаври и убийства на животинки
На снимките и клиповете, разпространени от сдружение КАЖИ и от БГ Елфите, се вижда как младата...
18.03 | 10:59
-
Протест на ресторантьорите утре, блокират кръстовища заради ДДС-то
До момента участие са заявили над 30 големи града от цялата страна
18.03 | 14:20