Може ли православната молитва да убива микроби? 01.05 | 20:57

Светената вода, прекръстването и „Отче наш“ са целебни, твърдят учени след проведени експерименти

От iNews.bg

Прекръстването убива микробите, а молитвата "Отче наш" е научен феномен. До този извод стигнали в лабораторията за медико-биологични технологии в промишлената и морската медицина в Петербург. "Потвърдихме, че древният обичай да се прекръства храната и питието на трапезата има не само дълбок мистичен смисъл, но и реална полза – храната се очиства буквално за миг от всякакви микроби и това чудо се случва всеки ден", разказва физикът Ангелина Малаховская, цитирана от rusrep.ru.

Изследванията на силата на кръстния знак Малаховская и нейният екип провеждат почти 10 години. Сериите експерименти потвърждават едно и също – налице е научен феномен. При опитите са открити уникални бактерицидни свойства, които се проявяват във водата при нейното освещаване с молитва и кръстен знак. При изследванията е намерено и ново, досега неизвестно свойство на Божието Слово да преобразява структурата на водата – нейната оптична плътност се повишава в късата ултравиолетова област на спектъра.

Физиците проверяват и въздействието на молитвата "Отче наш" и кръстния знак върху патогенните бактерии. За изследване са взети проби на води от различни кладенци, реки и езера. Всички проби съдържат златист стафилокок. След прочитането на молитвата "Отче наш" и прекръстването на пробата, се оказва, че количеството вредни бактерии намалява 7, 10, 100 и даже над 1 000 пъти!

Благотворното влияние на молитвата и кръстния знак се отразяват върху всички участници в експеримента – при тях се стабилизира кръвното налягане, подобряват се и кръвните показатели. Интересното е, че при хипотониците кръвното се повишава, а при хипертониците обратното – понижава се.

 

Интересен е и резултатът при прекръстване на вода от човек, приел свето Кръщение, но невярващ и не носещ кръстче. Оказва се, че водата "различава" даже степените на вярата – оптическата й плътност се променя едва с 10 на сто! При никакви други съчетания на пръстите на ръцете, освен на трите за кръстния знак – триединието на Отца, Бога и Светия дух, няма изменения на водата, твърдят участниците в експеримента.

Водещи

Най-четени