Момиче си отряза крака, за да може да носи токчета (СНИМКИ/ВИДЕО) 09.12 | 16:39

Какво е един крак, за да осъществиш мечтата си?

От Ивайло Коралски

21-годишната Мария Серано от Ню Йорк е родена с болезнено усукан глезен, поради което тя никога не е могла да носи токчета. На бала си младото момиче дори изпаднало в истерия заради невъзможността му да обуе обувки с висок ток за разлика от нейните съученички.

Също като много други момичета от Ню Йорк, Мария мечтала един ден да се занимава с мода, но предвид ситуацията с крака ѝ подобна мечта не била нищо повече от болезнена утопия.

"Когато ми казаха, че никога няма да мога да обуя обувки с висок ток, което означаваше, че трябва да се откажа от мечтата си, бях съкрушена", споделя девойката пред HP.

Поради тази причина, когато през 2009 година специалисти ѝ съобщили, че има и друга опция за преодоляването на нейния проблем – чрез ампутация на нейния крак, Мария я обмислила доста сериозно.

1132405

"Майка ми беше повече от ужасена, но идеята просто се закости в главата ми и не можа да излезе. Помислих доста върху подобно развитие и накрая взех решение", допълва девойката.

Въпреки временните проблеми след операцията, останалото, както се казва, е история.

Известно време след ампутацията на нейния крак през 2009 година Мария получила мечтаната професия – днес тя работи като мениджър в модния лейбъл Betsey Johnson.

"Никога не бях се чувствала толкова сексапилна и щастлива", завършва девойката.

Видео, следва:  

Водещи

Най-четени