Момче с нелечима болест сбъдва голямата си мечта (ВИДЕО) 21.03 | 18:00

Едно наистина трогателно видео

От iNews.bg

Сам Тажесан получил забрана от лекарите си дори да кара колело. Заболяването на сърцето му било толкова лошо, че той можел да практикува единствено голф. Дума не можело да става за любимия му хокей на лед.

17-годишният младеж от Мартинес, Калифорния, е роден с хипопластичен синдром на лявото сърце. Това означава, че сърцето му има две камери, вместо четири. До 6-годишната си възраст не се е вслушвал в съветите на лекарите, но тогава тялото му го предало.

Само преди няколко дни идва звездният миг на Сам Тажесан. Във вторник, любимият му отбор, Сан Хосе Шаркс, подписва договор с него за един ден. Две фондации правят и невъзможното, за да може Сам да сбъдне мечтата си.

След подписването на договора, той взима участие във всички аспекти на ежедневието "Акулите". Той тренира с отбора и практикува удари. Сам дори вкарва гол между краката на резервния вратар Алекс Сталок.

Същата вечер той излиза срещу "пантерите" от Флорида в официален мач от Националната хокейна лига. Публиката изригна, а той през сълзи застана на скамейката. Това определено бе най-паметният ден в живота на болното момче. Вижте сами във видеото в Sportuvai.bg.

 

 

Водещи

Най-четени