Мъж бие хората, за да ги лекува 06.08 | 12:42

Два шамара и апендиксът е изцерен?!

От Ивайло Коралски

Канадският проповедник Тод Бентли има меко казано странен за 21-ви век метод да лекува хората – като чисто и просто ги шамаросва, при това повече от отчетливо, съобщава National Post.

Според Бентли, когато срещнат подметката на неговата обувка, хората всъщност усещат влиянието на Господ.

"Точно когато обувката ми срещна нейният нос, тя попадна под влиянието на божията сила", разказва "лечителят Роки" за свой случай.

Той дори си вярва, че е излекувал болен от рак човек, който в същото време е имал и пукната гръбначна кост, ритайки го силно в гръдния кош.

"Доста съм притеснен от методите на Тод Бентли. Мога да препоръчам на хората да стоят далеч от него", съветва в тази връзка британският лекар Питър Мей.

През втората половина на август татуираният проповедник смята да направи обиколка на Великобритания. Местни поданици обаче вече натискат властите да откажат виза на "лечителя".

Бентли, който е роден в Канада, е бивш наркоман. 15-годишен е съден за изнасилване на седемгодишно момиченце.

Лечебните изяви на канадеца започват през 2008 година, когато участва в годишното събиране Florida Outpouring. След като изнася "лечебна" реч за съживяването на хора чрез крайно алтернативни методи, той събира повече от 400 хиляди последователи само за два месеца.

През декември миналата година 36-годишният лечител побойник съобщава, че е върнал от почти сигурна смърт 33-ма души. Техниката, чрез която са "излекувани" обаче не е оповестена.

Според Бентли, поне 20 от случаите са "медицински потвърдени", като и за това не представя доказателства.

Така де, вие бихте ли да подложили на лечение при този човек?

Водещи

Най-четени