Мъж пече червени тухли с кръв 06.11 | 08:40

Кланица е източникът на червената течност за британеца Джак Мънроу

От Ивайло Коралски

Студентът по архитектура Джак Мънроу е експерт в проектирането на домове с всякакви тухли, но последната му разработка е действително необичайна. 26-годишния творец използва червени тухли, забъркани с кръв от кланица, съобщава Dailymail, цитирани от БТА.

Мънроу използва около 30 литра кръв от кланица в Съсекс, която омесва с консервант и пясък. Полученият материал британецът пече на температура 70 градуса в продължение на 1 час. Крайният резултат е тухли с неповторим червен цвят, притежаващи добра здравина и са непромокаемост.

Студентът разработил проекта в рамките на дипломната си работа за получаване на магистърска степен в университета в Уестминстър. В момента Мънроу планира да изгради цяла къща-прототип в Египет с новите, кървави тухли. Според британеца в района на Сахара и в 

Египет не всякога е удачно и рентабилно да се използват железобетонни конструкции. Оползотворяването на местните материали може да се окаже много полезно за строителството.

"В Африка животинската кръв винаги се е използвала за направата на по-трайни замазки. Тук и пясъкът е в изобилие ", твърди Мънроу. 

За своите тухли изобретателят използва антикоагулант, за да не се съсири кръвта, и консервант, за да не загние.

Водещи

Най-четени