Мъж се пристрасти към диетична кола 09.01 | 17:45

Дарън Джоунс пие по 42 литра кола седмично

От Елена Кирилова

Повечето хора влизат в клиники, за да се отърват от алкохолните си проблеми или за да лекуват пристрастеността си към забранени вещества.

Днес ще ви запознаем с Дарън Джоунс, 38-годишен мъж от Стокпорт, Великобритания, който иска да влезе в клиника, за да се справи с пристрастеността си към диетична кола, съобщава Oddity Central.

Джоунс е в това състояние вече 20 години и седмично пие по 42 литра диетична кока-кола. Необичайната страст към газираната напитка му струва около 155 долара всяка седмица.

Дарън започва да пие кола, още когато е 13-годишен. Когато захарната напитка започнала да му създава проблеми със зъбите, той решил да мине на диета. В началото обаче мъжът не знаел какво точно се случва с организма му, освен че започнал да качва много килограми.

С годините нещата ставали все по-зле, тъй като Джоунс бил диагностициран с диабет, високо кръвно налягане, а теглото не му позволявало да се движи. Скоро той загубил и работата си като таксиметров шофьор.

Пристрастеният има връзка с 33-годишната Пола и двойката има две деца. Мъжът обаче се страхува, че проблемът му може да му струва дори близките му. Ето защо той иска да влезе в клиника или друго място, където няма да му бъде позволено да пие диетична кола. Дарън е готов да го направи, веднага щом може да си го позволи.

Пола е правила неколкократни опити да помогне на съпруга си, но без успех. Първоначално тя го молила да намали консумацията на газираната напитка, а по-късно започнала да го лъже, че в магазина колата е свършила, или че самата Пола е забравила да му купи. Но приятелите и семейството на Дарън не се оказали толкова мили. За Коледа мъжът получил от сестра си две двулитрови бутилки кола и чифт домашни пантофи.

Пределно ясно е, че Джоунс се нуждае от помощ и самият той признава, че иска да се излекува. Мъжът се надява скоро да бъде отворена клиника за пристрастени към диетична кола, преди да е станало прекалено късно.

Водещи

Най-четени