Мъжете ги предпочитат брюнетки 25.03 | 18:49

Тъмнокосите дами като цяло са по-добри във всичко

От Мартина Панайотова

Мъжете намират жените с тъмни коси за по-задълбочени и прочувствени от блондинките, пише в. Daily Telegraph, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 1000 представители на силния пол по поръчка на веригата магазини за марка популярна козметика.

Авторите на проучването са установили, че според мъжете брюнетките се грижат по-добре за външността си, готвят по-добре и са по-старателни в поддържането на чистотата в дома.

Сред останалите качества, достойни за съпруга, които според представителите на силния пол притежават брюнетките, са склонността към експерименти в леглото и по-доброто боравене с финансите.

Мъжете очевидно имат свое мнение за цвета на дамските коси, но продажбите на козметични продукти показват, че когато става въпрос за боядисване, жените се влияят повече не от мнението на партньорите си, а от поведението на знаменитостите и са склонни да ги копират, цитира БТА.

Данните от допитването показват, че 54 процента от мъжете биха избрали брюнетка за съпруга, 16 процента - блондинка, а за 30 процента цветът на косата не е от значение.

Когато трябва да избират приятелка, 48 процента от представителите на силния пол предпочитат брюнетки, един на четирима - блондинки, а 27 процента не отдават значение на цветовите нюанси на косата.

Водещи

Най-четени