Мъжете не чуват новини от секси говорителки 28.01 | 07:59

Силният пол спира да обработва информация при вида на сексапилна жена

От Олга Андреева

Мъжката аудитория се разсейва до такава степен от секси говорителки по телевизията, че не запомня дори водещите заглавия, съобщи newslite.tv.

Учени от университета в Индиана разкриват, че ако жените запомнят по-добре новините, прочетени от красива дама, то ефектът върху мъжете е точно обратният.

Обяснението е, че мозъците на мъжете прегряват от визуални изображения със сексуален характер и спират да обработват друга информация.

Изследователите Елизабет Грейб и Лилия Самсън са провели тест, като на 400 души са пуснали две почти идентични новинарски емисии, представени от една и съща водеща и след това са им задавали въпроси по видяното.

В едната от емисиите 24-годишната водеща е носела безформени и свободни дрехи и е била без грим, а в другата е била облечена в прилепнал по тялото костюм и с червено червило.

Оказва се, че жените запомнили повече факти от "секси" емисията, докато мъжете успели да запомнят информацията, представена от говорителката в по-неугледното й превъплъщение, но червилото и тесният костюм успели напълно да ги извадят извън релси.

Най-четени