Мъжка баница със свинско за Нова година 30.12 | 17:40

Невероятно вкусна и приятно мазничка, или казано накратко - истинска мъжка баница

От iNews

ПРОДУКТИ:

400 г свинско месо от бут

глави кромид лук

400 г фини кори за баница 

чубрица 

червен пипер

млян черен пипер

сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме месото на ситно. Запържваме го в олиото и го изваждаме. Нарязваме и лука и го задушаваме в същата мазнина, като три пъти сипваме по 1 непълна кафена чаша вода.

Слагаме месото обратно и овкусяваме готовата плънка с посочените подправки. Оставяме я да се поохлади. 

Вземаме по 4 кори. Три от тях намазваме с олио, а върху дългата страна на четвъртата слагаме 1/ 4 от плънката.

Загъваме корите от двете им къси страни по 2 см навътре и ги навиваме на не много стегнато руло. Процедираме по същия начин и с останалите кори. Нареждаме получените 4 рула едно до друго в намазана с олио тава с размери 20/ 30 см. 

Намазваме ги и отгоре с олио. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 минути.

Рецепта от Димитър Димитров

Източник: 24 часа

 

 

Водещи

Най-четени