Мюзикълът "Цар лъв" е на път да постави рекорд 17.10 | 21:59

Това ще се случи ако събере приходи от 1 милиард долара

От Цанка Донкова

Мюзикълът "Цар лъв" по едноименния анимационен филм на киностудията филм на "Walt Disney" вече има приходи от продажбата на билети в размер на над 997 милиона долара. В близко време шоуто може да се превърне в първия мюзикъл в историята на Бродуей, донесъл на създателите 1 милиард долара, съобщи Hollywood Reporter.

Tова може да се случи още до края на този месец.

Музиката на "Цар лъв" е написана от сър Елтън Джон, а режисьор на мюзикъла е Джули Теймор, носител на "Тони" за режисура.

Финансовият успех на "Цар лъв" се дължи преди всичко на редовната посещаемост на спектаклите. В залата винаги са запълнени най-малко 80% от местата. Средната цена на билетите е от 130 до 199 долара, доста по-малка от тази за други представления.

Спектакълът не е и сред най-дълго играните на Бродуей. Засега той е на пета позиция по този показател.

Най-дълго на Бродуей върви мюзикълът на Андрю Лойд Уебър "Фантомът от операта". Той се играе и досега, а първото представление е било през януари 1988 година, допълва БТА.

През 2012 година мюзикълът "Цар лъв" беше признат за най-доходоносния на Бродуей. В класацията той успя да изпревари "Фантомът от операта". Тогава приходите възлизаха на 853,8 милиона долара от първото представление през 1997 година.

Водещи

Най-четени