На дискотека в Чернобил 06.01 | 10:52

Как младите хора в забранената зона се опитват да се справят с усещането за обреченост

От Елена Кирилова

Въпреки че са изминали 25 години от аварията в Чернобил, в "забранената зона" все още живеят млади хора.

Повече от две десетилетия след масовата евакуация, в малките селца и градове, намиращи се в периферията на заразения регион, младежите са там и макар да звучи странно, ходят на дискотека.

Икономическите проблеми, опустошената земеделска земя, безработицата и изолацията карат голяма част от младите да пътуват от Киев до Иванков, главния град в третата заразена зона, съобщава Flavorwire.com.

Там, където преди години хората са били изселвани, заради последствията от най-тежката авария в историята на ядрената енергетика, все още има живот. Там е домът на дискотеката Antalys.

Френският фотограф Guillaume Herbaut, който си прави една съботна вечерна разходка из Иванков, открива, че въпреки трагедията и ужаса, младежите са там – пеят, танцуват и се бият до кръв.

Те растат в "забранената зона" и нямат избор, освен да работят в Киев или Чернобилската атомна електроцентрала, а всеки уикенд се събират в Antalys.

Някои от тях пристигат само за почивните дни, други са студенти от Киев, докато други просто търсят начин да забравят, че живеят върху заразени земи, които са обречени да обезлюдеят напълно.

А за да не бъдем празнословни, ви предлагаме да разгледате галерията със снимки на сайта на фотографа - тук.

Водещи

Най-четени