На пръв поглед това са цветя, но истината ще ви зарадва повече 20.02 | 12:30

Това ли е най-хубавият подарък, който можете да получите?

От Лазар Тодоров

Хората казват, че парите не могат да купят любов. Но китайците опровергаха този мит. Софтуерният програмист Чен Ли решил да предложи брак на приятелката си със 999 рози, направени от банкноти, пише Odditycentral.

Може би няма нужда да допълваме, че приятелката му се е съгласила.

Нестандартното предложение хрумнало на 27-годишния Чен, когато посетил родителите на момичето и двамата говорили за техните планове за брак. Родителите от своя страна не били особено възхитени от идеята. Чен получил намеци, че за да вземе девойката за съпруга, трябва да има къща и кола.

Оказало се, че момичето не го подкрепила, а по-скоро се съгласила с родителите си. Той не му мислил много и след като се прибрал директно се отправил към банката, за да изтегли всичките си спестявания на стойност 200 000 юани. Следващите 4 дни Чен прекарал сгъвайки банкнотите в 999 цветя.

Всяко цвете е правено от 2 банкноти за по 5-6 минути. Чен започвал сложния процес по измайсторяване на цветята веднага след вечеря всяка вечер и така до 2 часа през нощта.

Предложението за брак се състояло точно на рождения ден на момичето на 12 февруари. Чен я завел в ресторант, паднал на колене и извадил кутията с розите. Тя била изумена, избухнала в сълзи и веднага приела.

"Знам, че тези пари не са достатъчно да купят къща, а знам, че приятелката ми не иска кола. Исках просто да й покажа, че я обичам като й дам всичко, което имам", споделя Чен.

 

Водещи

Най-четени