Навиците, които издават всичко за нас 01.08 | 11:10

Кои са наистина малките неща, които разказват много за психологията и личността на човека

От Анастасия Личева

От момента, в който двама души се срещнат, те забелязват дали са един друг, търсейки признаци на качества, като честност, интелигентност и алтруизъм.

Независимо дали това е среща или интервю за работа, най-малките жестове, като силата на вашето ръкостискане или дори колко често си проверявате телефона, правят силно впечатление.

Потърсихме отговор на въпроса "Кои са наистина малките неща, които разказват много за психологията и личността на човека ?" и фокуса ни попадна върху някои от най-често срещаните причини да бъдем "осъдени".

1. Как се здрависвате?

Някои от потребителите на Quora (уеб сайт за въпроси и отговори) заявиха, че съдят за хората въз основа на ръкостискането им.

"Силното ръкостискане обикновено е признак за силна и увереност на характера, докато слабото ръкостискане показва липса на доверие и почти винаги е характерна черта на хората, които търсят лесен начин да се справят с нещата" пише Джулиан Пардж.

1543942

Проучване доказва, че ръкостискането наистина може да разкрие някои аспекти на вашата личност. Например хората с фирмени ръкостискания са по-склонни да бъдат екстровертни и емоционално изразителни, отколкото срамежливи и невротични.

2. Колко сте точни?

Пристигате късно за важна среща? Човекът, който чака ще си изгради негативно впечатление за вас.

"Инициативният човек ще има повече време, защото той е самостоятелно мотивиран, организиран, що се отнася до времето, докато отлагащия ще остави работата си за последния момент " казва Хумайра Сидики.

Според специалисти, тези, които са хронично закъсняващи, невинаги са невнимателни хора, а по-скоро безгрижни. Така наречените "Type B" индивиди.

3. Как се отнасяте към персонала в заведението?

Мнозина от потребители заявиха, че отделят специално внимание на това, как другият се отнасят към сервитьорите.

"Аз никога не бих излязла на среща с човек, който е груб спрямо персонала на ресторанта", казва Сати Мари Фост.


1543940Дори хората на висок пост споделят, че може да се научи много за някого, въз основа на начина, по който той или тя се отнася към сервитьори, камериери, хотелиери или охранители. Рон Сейч, главен изпълнителен директор на фирма за производство на хлебни изделия, разказва как веднъж предложил работа на жена от персонала на заведение, просто защото му направило впечатление, колко мила и старателна е в работата си.

4. Къде гледате, когато пиете от чаша?

Давид Хунта:. "Човек, който гледа в чашата си, докато отпива, според проучванията е интроспективен, самоосъзнат, идеалист и целенасочен. Този, който гледа над ръба на чашата, се смята за съобразителен, безгрижен, екстровертен и доверчив. Когато даден човек затваря очите си, докато пие, това означава, че той изпитва бола, дискомфорт или е зает с удоволствие и облекчение. "

Не бива да пренебрегваме фактора "избор на питие", но това е друга тема.

5. Гризете ли си ноктите?

Сушрут Моние, която има много впечатления от хората, които си "чоплят" ноктите, споделя, че те "разяждат себе си."

В същото време, изследвания показват, че хората, които хапят ноктите си (или се занимават с косата си и/ или кожата си) са склонни да бъдат перфекционисти, които не могат да се отпуснат напълно.

1543934

6. Какво ще кажете за почерка си?

Независимо дали правите списък със задачи или пишете любовна бележка, вашия почерк може да разкаже много.

Рамеш Магарай смята, че "хората, които влагат много натиск върху хартията и писалката, за да напишат нещо, обикновено са упорити и доверчиви."

В същото време, професионалния графолог Кати Макнайт споделя, че големината на шрифта има значение. Големите букви показват, че вие сте, ориентирани, докато малките букви предполагат, че сте интровертен. Наклонен надясно шрифт може да означава, че държите на приятелството и цените сантименталността, а тези, които нямат наклон говорят за прагматичност. Наклоненият наляво почерк предполага интроспективност.

1543936

7. Колко често проверявате телефона си?

Анонимен потребител на Quora хвърли акцент върху това колко "обвързани" сме с телефона си.

Що се отнася до това, което би могло да означава "честата проверка" на електронната поща или Facebook известията, изследване показва, че вероятността, тези хора да са по-малко емоционално стабилни е голяма и досега с средствата за масова комуникация повишава настроението им.

8. Установявате ли контакт с очи?

Общоприето е, че ръкостискането и липсата на постоянен контакт с очите, показва липса на самоконтрол и воля.

Алтернативно на това твърдение, психологът Адриан Фурнам, пише в "Психология Днес", че екстровертите са склонни да търсят по-често продължителни разговори с партньори от интровертен тип. Като цяло, хората, които гледат към своите партньори в повечето случаи са по-уверени и социално доминиращи.

Водещи

Най-четени