Назначиха котарак на щат в британското Външно министерство 18.04 | 17:41

Служебните задължения на животното са да лови мишки в сградата на ведомството

От iNews.bg

Котарак на име Палмерстън стана сътрудник на британското Външно министерство. Той е назначен на длъжността "Главен мишелов".  Служебните задължения на животното са да лови мишки в сградата на министерството, съобщи БиБиСи, цитиран от ТВ "Звезда".  

Вестникът допълва, че около 2-годишният  котарак е невероятен късметлия, защото преди "назначаването си" е бил бездомен и е живял на улицата. Оттам той е бил прибран в котешкия приют "Батерси", откъдето пък е бил взет от ведомството. Издръжката на котарака няма да е за сметка на данъкоплатците, успокояват от външното министерство.

В материала се уточнява още, че котаракът е наречен на името на лорд Палмерстън (1784–1865) - известен английски държавник, дълги години ръководил отбраната и външната политика на страната. На два пъти е бил и министър-председател на Обединеното кралство.

 

Котаракът не първо назначение в британските институции. Негови колеги са Лари - мишелов на премиера Дейвид Камерън и  Фрея - любимка на финансовия министър Джордж Осбърн.

Водещи

Най-четени