Най-високата двойка в света влезе в Гинес 19.11 | 08:22

Той е 2,07 метра, а тя почти 2 метра, казват се Уейн и Лори и лесно се откриват в тълпа

От Нели Минчева

Те се срещат преди седем години и веднага решават, че си подхождат... по височина. Става дума за американците Уейн и Лори Холкист. Във вчерашния ден на рекордите на Гинес те официално бяха признати за най-високата двойка в света.

Той е 2,07 метра, а тя почти 2 метра.

"Тук горе гледната точка е съвсем различна и наред с това можем много лесно да се открием в тълпата", казва Лори пред Ройтерс.

"Можем да видим и започващото оплешивяване, още преди конкретният човек да е разбрал, че има такъв проблем", шегува се и 57-годишният Уейн, който работи в телефонна компания.

Холкист се срещнали в църковен клуб за неженени през 2003 г. и всички около тях решили, че са идеалната двойка заради височината си. "Тя влезе, всички я погледнаха, а после погледнаха към мен", разказва Уейн.

Но докато за него това е било любов от пръв поглед, на Лори й трябвало малко повече време. 46-годишната булка споделя, че в крайна сметка, вървейки до него на втората им среща, е решила, че това е мъжът за нея.

В книгата на Гинес има записани и по-високи влюбени, но Уейн и Лори са най-високи сред двойките, които са живи и са сключили брак.

Водещи

Най-четени