Най-влиятелните личности според сп. "Тайм" 21.04 | 17:20

Леонардо Ди Каприо, Кристин Лагард и Марк Зукърбърг водят в различни категории

От iNews.bg

Директорката на МВФ Кристин Лагард, актьорът Леонардо Ди Каприо, създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан са начело в различни категори в годишната класация на сп. "Time" за100-те най-влиятелни личности в света, публикувана днес в сайта на авторитетното списание, информира ТАСС.

Директорката на МВФ е начело в списъка в категория "Лидери", Ди Каприо води категорията "Кумири", а Зукърбърг и съпругата му - в "Титани".

Кристин Лагард е начело на класацията в категорията "Лидери". В нея влизат още президентите на САЩ и РФ, съответно - Барак Обама и Владимир Путин, партийният и държавен ръководител на Китайската народна република Си Дзинпин, лидерът на КНДР Ким Чен Ин, президентът на Франция Франсоа Оланд, канцлерът на Германия Ангела Меркел, претендентите за президент на САЩ Доналд Тръмп и Хилари Клинтън.

В категорията "кумир" води актьорът леонардо Ди Каприо, а основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан оглавяват категорията "титани".

В останалите две категории - "първопроходци" и "артисти", най-влиятелнли се оказват съответно американският композитор Лин-Мануел Миранда, и индийската актриа и модел Приянка Чопра.

Сандерс пък оглавява рейтинга на 100-те най-влиятелни хора по мнение на читателите на списанието.

За първи път Time публикува рейтинга на най-влиятелните личности в света през 1999 г. Както поясняват представители на списанието, по правило, в списъка влизат онези личности, чиито действия оказват най-голямо въздействие върху ситуацията в света. В списъка може да бъдат включени също различни организации, обединения и събиратебни образи. А изборът на читателите и редакцията може да е съвсем различен.

Водещи

Най-четени