Най-дългият път (ВИДЕО) 19.09 | 16:33

Историята на едни от най-впечатляващите 4646км, изминати пеша

От Лазар Тодоров

Кристоф Рехаге прави едно от най-вълнуващите пътешествия и то пеша.

Той е от хората, които знаят добре, че пътуването не е само физическото действие, което се изразява в двигателната функция - предвижване от една точка до друга точка, а е душевно изживяване, което може да породи дори философски размисли и страсти.

Още от миналия век Джак Керуак прави едно от най-големите пътешествия със своя роман "По пътя". Това е литературна провокация към авантюристични изживявания насред природата.

Авантюристичният дух е търсещ и винаги пътуващ нанякъде, често пъти накъдето го отвее вятъра.

Кристоф е тръгнал пеш от Пекин до Германия. Той е фотограф по професия и авантюрист по душа. Освен това с неговото невероятно пътуване той успява да вдъхновява много хора. ,

По пътя си Кристоф среща множество препятствия и трудности, които обаче дори за миг не го разколебават да стигне до крайната си цел. Цяла година той живее сред дивата природа и това не го притеснява, а напротив – зарежда го. Скали, пустини, различни климатични условия – това не е проблем за него.

Той тръгва, обръснат, без коса, спретнат, но точно след 12 месеца се оказва напълно друг човек. Вече има зад гърба си 4646км., три чифта скъсани обувки, педя брада и един куп неописуеми изживявания, които събира в няколко минутно видео - "The Longest Way 1.0”.

Великото пътешествие вдъхновява Кристоф да напише и книга, в която разказва екстремните си преживявания.

Други интересни факти от историята на Кристоф Рехаге, плюс видео, можете да видите в Spotuvai.bg.

Водещи

Най-четени