Най-малкото кученце в света се казва Бионсе 28.03 | 15:15

Животното има шанса да влезе в рекордите на Гинес

От Елена Кирилова

Най-малкото кученце в света е кръстено на една от най-големите поп звезди в света - Бионсе. Когато се родило, животинчето било толкова малко, че можело да се побере в лъжица, съобщава в. Telegraph.

Дакелчето тежало едва 30 грама и на дължина било точно колкото една дебитна карта. Според експерти малката Бионсе е на път да постави нов световен рекорд и гордо ще носи титлата "най-малкото куче в света”. Тя все още не е вписана в книгата на Гинес, но е подадено заявление за включването й.

Бионсе е изтърсакът от общо пет кученца, родени преди две седмици от дакел на име Кейси. Майката имала тежка бременност и поради усложненията трябвало да бъде приспана, защото нямало да може да роди. В крайна сметка добри ветеринари прибират умиращата Кейси в спасителен център в Ел Дорадо Хилс, Калифорния, където тя успява да даде живот на малките си.

Първоначално лекарите помислили, че Бионсе е мъртвородена, защото не открили да има сърдечен пулс. Доктор Майкъл Ръсел направил сърдечен масаж на кученцето, но то така и не започнало да диша, докато в крайна сметка асистентката Бет Дикаприо не прибягва до дишане уста в уста.

В крайна сметка новороденото поело дълбоко въздух и започнало да се движи. Бионсе се превърнала в истински герой, благодарение на миниатюрния си размер и волята си за живот. Тя е доста по-малка от братчетата и сестричките си, но вече тежи цели 124 грама. Очаква се когато порасне да тежи по-малко от килограм, след две седмици вече ще може да бъде осиновена.

Към настоящия момент най-малкото куче в света е шестгодишното чихуахуа Бу Бу, което е високо десет сантиметра и не достига килограм.

Тук може да видите снимки на дребосъчето Бионсе.

Водещи

Най-четени