Най-накрая избраха име за кучето на Путин 10.12 | 13:52

Името е предложено от петгодишно момченце, гласувало на сайта на руския премиер

От Олга Андреева

Кученцето, което българският премиер Бойко Борисов подари на руския си колега Владимир Путин по време на посещението му в София, вече си има ново име - Бъфи, съобщиха ИТАР-ТАСС и Интерфакс.

Името е предложено от петгодишния Дима Соколов, който е изпратил своя вариант на интернет сайта на руския премиер. На 9 декември вечерта Путин се срещна в резиденцията си в Ново Огарьово с Дима и родителите му Юлия и Михаил.

"Хареса ми предложението ти", е казал Путин на Дима и му е подарил футболна топка с автограф. Освен това му е показал кучето и е позволил на детето да го погали.

Бъфи е четвъртият домашен любимец в премиерското семейство. Путин има лабрадор Кони, а съпругата му Людмила - два пудела.

Каракачанската овчарка, подарена на Владимир Путин от българския премиер Бойко Борисов на 13 ноември, първоначално се казваше Йорго. Руският премиер обаче реши да промени името. На сайта си той обяви конкурс, в който с предложенията си можеха да се включат всички желаещи.

Руският премиер е признал, че много хора са му изпратили имена. От получените хиляди варианти той първоначално се спрял на Балкан. В крайна сметка обаче избрал името Бъфи.

Според Ройтерс името е от американския сериал "Бъфи, убийцата на вампири", който се излъчва както в Русия, така и в България. Ролята на секси вампирката Бъфи в него се изпълнява от Сара Мишел Гелар.

На срещата с Дима и родителите му Путин е споделил, че първоначално много се вълнувал как Кони ще приеме новото попълнение в дома, пише в. "Комсомолская правда". Тя обаче се държала много дружелюбно и дори позволявала на Бъфи непрекъснато да я дърпа за ушите и опашката. Когато обаче й омръзнели игрите на кученцето, ръмжала.

Водещи

Най-четени