Най-нелепите женски имена в България 11.02 | 15:36

Как ще се чувствате, ако ви наричат Кирка или Слива?

От iNews.bg

Името е първото представяне и първото впечатление за човека. Затова то е толкова важно. Така, ако се представиш с името Слива или Сланинка, може да последват неудобни въпроси. Ето и някои от най-безумните имена, с които нашенци са белязали завинаги децата си, пише Лайфстайл.

Тутунджийка – очевидно любовта къв тютюна е оказала огромно влияние при избора на това име. Или пък просто се е родило в някое родопско село, където основният поминък е производството на тютюн.

Телефонка - технологиите винаги са оказвали влияние на човечеството. Явно оказват влияние и при избора на имена. Но по-вероятно е това име да се е появило у нас за кратко в началото на техническия прогрес, когато телефонът е се е считал за техническо чудо. Кирка - трудът краси човека, а кирката някога е била сред основните инструменти. Хубаво е човек да уважава инструментите си, но чак пък да кръстиш детето си на инструмент!

Лопатка - определено можем да заявим, че трудът е повлиял при избора на имена на българите. Колкото и да е странно името Лопатка, с него са кръстени цели 6 българки.

Слива - да се кръщава на растения и дървета е стар български, а и не само, обичай, но изключително рядко се използва именно това вкусно плодно дърво. Сещате се по какви причини... ? С това име обаче са кръстени 4 жени у нас.

Сланинка - колкото и да е странно, това име съществува. При проучване се оказва, че има над 20 жени, кръстени с името Сланинка през XIX век. Стига бе!

Черноземка – някога името е давано на деца, след чието раждане майката е починала. Името е старо и не трябва да забравяме, че в по-стари времена раждането е било изключително опасно.

Крушка – не се лъжете, не става дума за плодното дърво. Името се появява за кратко след като електрическите крушки навлизат в България, сиреч отново е апотеоз на научно-техническия прогрес в началото на миналия век. Над 100 момиченца са получили това име.

Пръвка – на стар език, това означава "победителка", "първа". А хората винаги са искали да са победители. Защо никой не възразява срещу името Първан?! Пчеличка - от днешна гледна точка това е най-странното име. Въпреки че има модерно звучене, има само две жени, които носят това име.  

Водещи

Най-четени