Най-продуктивните серийни убийци на планетата 13.03 | 11:01

Една убийствено откровена класация

От Ивайло Коралски

Представяме на вашето внимание класация, побрала част от най-продуктивните серийни убийци в света. Въпросната разглежда периодa, през който е действал съответният убиец, количеството на неговите жертви и как е завършил жизненият му път.

Ето ги и тях, хората, които никой не желае да срещне:

Тъг Бехрам

Тъг Бехрам е един от най-смъртоносните и продуктивни серийни убийци, съществували някога. Бил е член на индийска удушваческа секта и се предполага, че е прекратил безметежното съществуване на над 931 човека. Творил с размах в периода между 1790-1840 г., той изпращал жертвите си там, откъдето няма връщане, използвайки ритуалната си чалма. Индиецът приключва своята кариера през 1840 г., когато е осъден на смърт чрез... обесване

Елизабет Батори

Тази зла унгарска графиня затрила над 600 невинни млади девици, за да може да използва телесните им течности за СПА процедури. Тя се къпела в кръвта им с надеждата да подхрани кожата си и да запази младостта си. Когато всичко излязло наяве, нейните съучастници били екзекутирани, а тя благосклонно била зазидана в една стая на собственият ѝ замък и била оставена там да си умре на спокойствие. И макар да е отнела толкова много животи, графинята все пак е дала нещо на света- лиричният израз "кървава баня".

Луис Гаравито

Този сериен биатлонист (изнасилвач и убиец), е бастисал животите на над 140 младенци. В затвора начертал карта на мястото, където били закопани жертвите му, а щом полицията пристигнала там, открила труповете на над 300 момченца. Той изнасилвал децата, а след това хуманно им прерязвал гърлата с остър нож. Първоначално е осъден на 30 години (максималната присъда в Колумбия), но впоследствие присъдата му била намалена на 22 г. заради сътрудничество с полицията и добро поведение.

Останалите убийствени имена, в Div.bg

Най-четени