Най-старите братя и сестри са на общо 818 години 23.08 | 16:27

Деветимата братя и сестри от Италия са на между 105 и 78 години

От Олга Андреева

Деветима братя и сестри влязоха в Книгата за рекорди "Гинес" със своята обща възраст – общо 818 години.

Уникалното семейство Мелис вече официално е рекордьор, след като служители от "Гинес" проведоха седемгодишно проучване по света, за да установят има ли конкуренти.

Добрите гени, здравословният начин на хранене и животът без стрес се смятат от експертите за основните фактори, гарантиращи дълъг живот, но италианското семейство има и още една тайна - минестроне (вид зеленчукова супа с фиде).

"Просто продължаваш да работиш, да ядеш минестроне, боб и картофи", споделя един от деветте рекордьори. Най-възрастната в групата е 105-годишната Консолата с 9 деца, 24 внуци и 25 правнуци, посочва в. Metro.

Следващите по възраст са Клаудия (99 г.), Мария (97 г.), Антонио (93 г.), Адолфо (89 г.), Виталио (86 г.), Виталия (81 г.) и Мафалда (78 г.).

"Средиземноморският начин на живот винаги се е смятал за водещ до дълбоки старини без болести, а италианците в частност са на едни от първите места по брой на столетници.

Да имаш толкова много живи братя и сестри със средна възраст над 90 години е изключителна рядкост", заявиха от "Гинес".

Остров Сардиния, откъдето е дълголетното семейство, отдавна се слави като място, където хората живеят до дълбоки старини. 

Водещи

Най-четени