Най-стресиращите професии на годината са... 05.01 | 09:19

Това са полицаите, таксиджиите, журналистите и още няколко

От Ралица Стоянова

Крайни срокове, недоволен шеф, конфликт с колега...всички тези неволи на работещите хора могат да се обобщят с една дума - стрес.

Несъмнено всяка професия носи дози стрес от време на време. Някои обаче носат по повече и по-често. Колегите от Econ.bg представят класация на най-стресиращите професии.

На 10-о място са полицаите. Заетите в тази сфера получават стрес резултат от 45,6. Най-важният фактор за това е, че униформените могат да бъдат убити във всеки един момент при изпълнение на служебните си задължения. 

На следващо 9-о място са шофьорите на такси. Техният резултат е 46,18. Недостатъците на тази професия не са малко – ниско заплащане, неудобни часове за работа и др. Освен това таксиджиите са едни от най-застрашените от обир.

8-и се нареждат журналистите. Техният стрес резултат е 46,75. Съкращенията стават все по-честа практика. Това означава все по-дълги работни дни за останалите журналисти, които освен всичко трябва да се справят и с най-новите онлайн технологии. Освен това репортерите са непрекъснато пред очите на хората.

Кои са останалите седем стресиращи професии вижте в Econ.bg.

Водещи

Най-четени