Най-стресиращото време за майките е 17:55 ч. 22.06 | 13:34

Майките споделят, че домашните задължения са по-стресиращи от ходенето на работа

От Елена Кирилова

Най-стресиращото време от деня на модерните майки е точно 17:55 ч., сочи ново изследване, цитирано от в. Telegraph.

Това е моментът, в който милиони майки обикновено бързат в опитите си да сготвят вечерята и когато децата им се прибират у дома след училище.

Времето за къпане, а именно 19:15 ч., се оказва втората най-стресираща точка от деня на дамите, заедно с лягането на децата в 20:45, което се нарежда на трето място.

Оправянето на децата за училище и карането им до там около 8:20 ч. пък е на четвърто място по ниво на стреса.

Проучването сочи, че повече от половината майки губят самообладание в някакъв момент от деня, тъй като се опитват да свършат всичко, което е на дневен ред.

Изследването е направено от Пийт Робъртшоу от Betterbathrooms.com, като били изследвани общо 2000 майки.

"Трудно е да си представим колко стресиращо може да бъде балансирането между работата и семейния живот, но е доста интересен фактът, че времето за хранене е възприемано като най-лошото от целия ден", коментира Робъртшоу.

По време на проучването половината от майките споделили, че децата им отказват да вечерят това, което е сготвено, или се оплакват от предложеното ястие.

Почти същия брой майки признали, че са сервирали нездравословна храна, тъй като не са имали време да сготвят.

Според дамите организирането на семейните дела и гледането на къщата е много по-стресиращо от ходенето на работа. Три четвърти потвърдили, че имат нужда от почивка, а половината - че се борят да намерят повече време за себе си.

По думите на Робъртшоу майките се нуждаят от поне един час най-малко веднъж седмично, за да могат да се отпуснат и да се разтоварят от натрупаното напрежение.

Водещи

Най-четени