Най-умната птица, която сте виждали! (ВИДЕО) 10.02 | 09:31

Врана успява да се справи с разрешаването на пъзел без да се замисли

От Лазар Тодоров

Задачите с последователни стъпки могат да бъдат трудни за изпълнение и затормозяващи за някои хора. Обаче какво ще кажете, ако видите птица, която може да се справи с такава задача?

Huffington Post насочва вниманието ни към една от най-умните врани, които сте виждали. Доктор Алекс Тайлър е приготвил за пернатото животно едно изпитание под формата на пъзел с 8 последователни стъпки, които трябва да се спазят в определен ред.

Това не е първият път, когато се тества интелигентността на враните. Освен, че се справят добре в разрешаване на задачи, тези животни имат и уникална памет. Враните могат да разпознават лица, да обсъждат детайли помежду си и дори да избягват места, които смятат за опасни.

Тази птица е наречена "007" заради острият си ум. Тя успява само за няколко секунди да се замисли преди да започне да разрешава задачата, поставена от д-р Алекс. Макар пъзелът да не е един от най-лесните, животното се ориентира в ситуацията почти моментално. Накрая, когато приключи със задачата, пернатото получава храна като възнаграждение. 

Водещи

Най-четени