Най-хубавите неща в живота са безплатни 06.01 | 13:32

Разходка в слънчев ден и хубав сън са сред нещата, които ни правят най-щастливи

От Олга Андреева

Може да звучи невероятно, но е факт – най-хубавите неща в живота - тези, които ни карат да се чувстваме щастливи, всъщност са безплатни.

Разходка в слънчев ден, усещането да си във физическа форма или получаването на неочаквана усмивка от някого, са част от нещата, които хем ни правят щастливи, хем не се плащат с пари, сочи проучване.

Според индекса Feel Good Factor на застрахователната компания PruHealth повече от една четвърт от хората споделят, че се чувстват щастливи, когато някой се държи добре с тях или просто им се усмихне, съобщи в. Express.

Проучването, обхванало 2014 британци, сочи, че най-голямо удоволствие носи времето, прекарано със семейството (56%), а веднага след него се нареждат постиженията на близките като деца и внуци (30%).

Една четвърт от анкетираните посочват като нещото, което ги кара да се чувстват особено добре, разходката в слънчев ден или хубаво наспиване, а за 17% това е да направят по свое желание услуга на някого.

За една трета от жените пък най-добрият начин да си повдигнат настроението е да се погрижат за себе си – например да си вземат дълга ароматна вана.

От компанията, изготвила проучването, коментираха резултатите така: "Наистина е важно за физическото и психическото ни здраве да се чувстваме добре и, както се вижда, има много нескъпи и дори безплатни начини да се осигурим това усещане". 

Водещи

Най-четени