Най-хубавият ден от седмицата 06.08 | 08:47

Всичко се крие в магическата комбинация 6-7-8

От Кремена Бедерева

Днешният ден е най-щастливият тази година, пише в. "Дейли експрес". Магическата комбинация 6-7-8 ще направи повечето хора безмерно доволни, смятат група британски психолози.

Числото 6 отговаря на датата 6-и август, 7 на 7 часа след обед, а 8 - на осмия месец от годината.

Според психолозите тази конфигурация гарантира стопроцентово ведро настроение. Проучване на фирмата за безплатно пазаруване с точки Nectar, проведено сред 10 хиляди участника, установи, че 35 на сто от анкетираните смятат събота за най-хубавия ден от седмицата.

20 на сто са посочили август като най-приятният месец в годината, предвид хубавото време и сезонът на отпуските, допълва БТА. А хората започват да релаксират в събота, едва в 7 часа след обед, според 33 на сто от запитаните.

Проф. Джеф Бийти от Манчестърския университет определи комбинацията 6-7-8 като перфектната ни представа за живота - отпускарски период, хубаво слънчево време и възможност за чудесно изкарване в компания или със семейството.

Но супер щастливият ден, за жалост, е само един. В неделя вече всичко се променя.

"Перспективата, че в понеделник отново си на работа, буквално подрязва крилата и на най-големите оптимисти", твърди професорът.

Най-четени