Най-шокиращите случаи на хора, които са се оперирали сами (18+) 22.08 | 10:16

Какво би те накарало да разрежеш доброволно собственото си тяло

От Мартина Панайотова

Самооперирането - това е акт на вмешателство в собствения организъм, обикновено изпълняван в екстремни условия, както от професионалисти, така и от обикновени хора изпаднали в нужда. Представяме ви девет от най-известните случая на самонакълцване в историята.

Дъглас Гудейл

35-годишния рибар се отправил с лодката си да провери поставените капани за омари, но попада в буря. Една вълна го събаря зад борда, а по време на падането едната му ръка се заплита във въжетата. Дъглас се оказва провесен от външната страна на лодката с ръка извадена от ставата и заплетена във въжета. За да се върне обратно, Дъглас трябвало да отреже злочестия си крайник. Това и направил. Според докторите, той не умрял от кръвозагуба единствено заради студеното време.

Джери Нилсен

Джери Лий Нилсен била единственият лекар на американската антарктическа станция "Амундсен-Скот", когато през 1999 година, откъснати няколко месеца от цивилизацията, забелязала у себе си симптоми на рак на гърдата. Самостоятелно проведената биопсия потвърдила подозренията. И тъй като още дълго време полярните изследователи нямало да имат досег с останалата част от света, доктор Нилсен сама си провела химиотерапията сред ледения пейзаж на Антарктида.

С останалите страховити случаи може да се запознаете в Div.bg.



Водещи

Най-четени