Намериха най-старото писмо в бутилка 26.08 | 13:09

Германска двойка спечели 1 шилинг след като предаде писмото на получателите му

От Йоанна Димитрова

Понякога, на хората се случват чудеса в най-неочакваните моменти и места. Като пример, тази двойка от Германия, която е направила важно откритие по време на своя почивка на море. 

Мариан и Хорст Винклер открили бутилка с надпис "Счупи бутилката" в крайбрежните води по време на разходка. Опитали се внимателно да извадят съобщението, но в крайна сметка, се наложило да счупят бутилката.

1556853

Двойката намерила вътре съобщение на три езика: английски, немски и холандски. Писмото описвало важно за морските изследователи събитие, къде и кога се е случило то и молба, тази информация да бъде препратена на биологичната асоциация Marine в Плимут. В писмото била обещана награда от 1 шилинг. Съпрузите Винкер направили това, което се изисква от тях.
1556852
Оказа се, че двойката открива бутилка с писмо, написано от Сдружението на служителите в Северно море през 1904-1906 година в рамките на проекта за изследване на океанските течения. Асоциацията спазила обещанието си, като изпрати на съпрузите шилинга. И също така отправила искане към "Рекордите на Гинес" за признаване, че това е най-старата бутилка с писмо. 

Водещи

Най-четени